A túróval készült tészta kreatívan felhasználgató, hiszen sok sütis finomságot készíthetünk belőle. Megtölthetjük házi készítésű lekvárral, dióval, mákkal, de készíthetünk belőle kakaós csigát, simán kekszet, töltött kiflit is. Sós változatban is kiváló lehet pogácsának vagy sajtos rúdnak.
Hozzávalók
- 30 dkg tehéntúró,
- 30 dkg liszt,
- 20 dkg vaj,
- 1 kiskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
- 2 csomag vaníliás cukor ( sós sütikbe ezt nem teszünk)
- só
Elkészítés
A tehéntúrót törjük át robotgéppel és adjuk hozzá a megolvasztott vajat, a sót, ízesítsük vaníliás cukorral és dolgozzuk jól össze. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport vagy szódabikarbónát, és gyúrjuk össze. Egy puha tésztát kapunk. Takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe 40-50 percre, majd ezt követően kivéve a tésztát tetszés szerint formázzuk, vágjuk. Készítsünk belőle kiflit, kekszet, vagy bármilyen más formára szaggatott süteményt. Megtölthetjük, ahogyan a hagyományos tésztát is, például batyuként. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt elkészül.
A receptért köszönet a ketkes.com oldalnak.