Otthon készült

Megmutatták az igazi kenyér lelkét

Harmadik alkalommal rendezték meg a Kenyérlelke Fesztivált, melynek célja, hogy a hagyományos kenyérsütést visszahozzák a köztudatba.

Augusztus 20-án Budapesten került sor a hagyományosan kenyeret készítők találkozójára Budapesten. A Kenyérlelke Fesztiválon a kenyér szerelmesei megismerhették egymást és tapasztalatokat cserélhettek, miközben a “profi pékségek” közül négy kategóriában választott győzteseket a szakmai zsűri.

Malmot vett és aratni is fog az országtorta kétszeres győztese
Találjuk meg önmagunkat, és ne azon gondolkodjunk naphosszat, miként legyünk gazdagok.

A megmérettetésen csak természetes alapanyagokból és kovásszal készült pékáruval lehetett nevezni. A félbarna kenyér, teljes kiőrlésű kenyér, bagett és croissant verseny nyertesei egy éven át, a következő év Szent István napig használhatják győztes termékeiken a Kenyérlelke megtisztelő címet.

Három kategóriában budapesti, egyben vidéki pékség vitte el a prímet.

A kategóriák győztesei

  • Félbarna kenyér: Artizán Budapest
  • Teljes kiőrlésű kenyér: Pipacs Pékség (Budapest)
  • Bagett: Pékműhely (Budapest)
  • Croissant: G&D Kézműves Cukrászat és Pékség (Salgótarján)
A győztes croissant

A croissant kategória győztese az a salgótarjáni pékség lett, melynek egyik tulajdonosa és motorja Szó Gellért, az országtorta kétszeres győztese.

Sokszor érezzük úgy, hogy vidéket méltánytalanul háttérbe helyezik, pedig itt is megtalálja egymást az elhivatottsággal és minőségi alapanyagokkal készített termék és a tudatos, igényes vásárló – írták Facebook- bejegyzésükben. – Nem látunk a könnyeinktől, amikor megtudtuk, hogy miénk az ország legjobb croissantja 2017-ben!

A fesztivál szervezői azt szeretnék, ha minden évben egyre magasabb színvonalon és egyre több hazai résztvevő, határon túl élő magyar kenyérkészítő és külföldi profi pékség bevonásával, egyre nagyobb területen egy Európában is rangos gasztronómiai rendezvénnyé válna a találkozó.

Kiemelt kép: Facebook/Pékműhely

Olvasói sztorik