Egy torta készítésénél sokat számít, hogy mennyi idő alatt készíthetjük el úgy, hogy az nagyon finom is legyen. Az egyszerű és gyors receptek között válogatva egy sütés nélküli csokitorta viszi a prímet, mely sokak kedvence lehet. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók (20 cm-es tortaformához)
Az alaphoz: 15 db babapiskóta, 8 dkg sütőmargarin
A krémhez: 10 dkg csokoládé (40 %-os kakaótartalmú), 15 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, porcukor
Elkészítése
- A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és jól összekeverjük. Ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet öntünk hozzá. Sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a morzsalékos piskótát úgy, hogy a szélét is befedje. Jó 20 percre a hűtőbe helyezzük.
- A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez adjuk.
- A hűtőből kivesszük a piskótás alapot, lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Beletöltjük a csokoládés-habos krémet, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejét csokoládélapkákkal megszórjuk. Legalább 1 órára visszatesszük a hűtőbe pihenni, így lehűl a krém, és szépen lehet majd szeletelni.