Így készül a torták ünnepi dísze, a csoki csipke

A bámulatos dekoráció egyszerűen és változatosan elkészíthető.
Kapcsolódó cikkek

Ha igazán szép és különleges dekorációval szeretnénk ünnepivé tenni egy-egy süteményt, leginkább tortát, akkor a csokoládé csipke tökéletes ötlet. Ahhoz, hogy a csokoládéból fényes, roppanós, hosszan eltartható terméket készíthessünk, ki kell alakítanunk a csokoládé tökéletes kristályszerkezetét. Ezt temperálással érhetjük el. Ha ezzel a művelettel nem szeretnénk foglalkozni, akkor mutatunk egy egyszerűbb megoldást.

Hozzávalók

Tételezzük fel, hogy ha már a tortadíszítés fortélyait tanuljuk, akkor elkészült az alap süteményünk. Bármilyen ízvilágban is készült, arra figyeljünk, hogy a csipkét csak teljesen kihűlt tortára tegyük, mert különben elmosódik a minta.

A készítés menete videón

Csokipasztillákból így lehet exkluzív “csomagolás”

Kiemelt fotó: thechocolateaddict.com