Hidegen és melegen egyaránt finom az almás kelt palacsinta

Tálalhatjuk egyszerűen fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral vagy vaníliamártással. A laktató palacsinta receptjét a Nosalty-n találtuk.
Kapcsolódó cikkek

Hozzávalók

Elkészítése

  1. A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.
  2. A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük.
  3. Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni.
  4. Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb. 1½ evőkanál tésztát a serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára.

További íncsiklandozó palacsintarecepteket ide kattintva talál a Nosalty oldalán.

Sajtos palacsinta, amiből a sok is kevésnek bizonyul
Íme a bizonyíték, hogy a sós palacsintáért is rajonghat a család.

Kiemelt kép: Thinkstock