Aszalt gyümölcs variáció a túrós álomsüti titka

Az külön jó, hogy alig kell bele liszt.
Kapcsolódó cikkek

Túró az alapja, ebből kell a legtöbb, de nem szabad sajnálni belőle az aszalt gyümölcsöket sem. A Bidista receptje szerint friss gyümölcsöt és csokoládédarabokat is szórhatunk a tésztába. A lényeg, hogy többféle aszalt gyümölcs kerüljön bele, mert ez az ínyenc sütemény titka.

Hozzávalók

1 kg tehéntúró, 3 tojás, 4 evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, csipet só, fél tasak sütőpor, 150 g aszalt, vagy kandírozott vegyes gyümölcs

Elkészítése

A túrót tegyük egy tálba. Keverjük hozzá a tojást, a cukrot, a vaníliát, a lisztet és a sütőport, a kandírozott, vagy aszalt gyümölcsöket szeleteljük fel – ha azok túl nagyok, és keverjük hozzá.

Egy tepsit, vagy őzgerincformát kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel, majd kanalazzuk bele a túrós masszát. 180 fokos sütőben süssük jó 50 percig. Amikor a teteje kissé megbarnult, lekapcsolhatjuk a sütőt. Hagyjuk kihűlni, utána borítsuk ki a tepsiből és szeletelhetjük is. Jó étvágyat hozzá!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Őszi sláger a tészta nélküli sütőtökös túrótorta
Káprázatos íze van, nem kell piskótát sütni hozzá.