Otthon készült

Sütés nélkül készül a tél kedvenc gyümölcsös tortája

Kivi is van, narancs is van, kezdhetjük is.

Finom tortát készítenél, de nincs kedved sütni?  A ketkes.com segítségével most megmutatjuk, hogyan lehet sütés nélkül ínycsiklandó finomságot készíteni! Nem csak ízletes, de még remekül is mutat!

Hozzávalók

1 nagy tasak babapiskóta, 500 ml tejszínhab, 1 vanília puding, 1 kis tasak zselatin por, kivi és narancs, de konzerv őszibarackkal is finom.

Elkészítés

A pudingot megfőzzük és hűlni hagyjuk. Felverjük a tejszínt, közben a zselatinhoz egy pohárba egy kanál vizet teszünk. Hagyjuk megdermedni, utána a egy vizet tartalmazó kis fazékba tesszük. Ezt addig melegítjük, amíg a zselatin víz állagú lesz! Ezután a kihűlt pudinghoz keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, és jól összekavarjuk! Cukor nem kell – készen is van a krém!

Egy mély lábost “kitapétázunk” alufóliával, és elkezdjük díszíteni alulról felfelé. Alulra és oldalra tesszük a gyümölcsszeleteket, utána rá krémet, majd egy sor piskótát, majd újra krémet, újra piskótát és újra krémet… A lényeg, hogy piskótával fejezzük be, mert a lábosból történő kifordításkor ez lesz a torta alja.

A lábost lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük, a tálalásnál egy nagyobb tálcára fordítjuk ki. Minden bizonnyal nem marad sokáig belőle – jó étvágyat hozzá.

Ráadásként egy lehetőség: a sorok közé is nyugodtan tehetünk szeletelt kivit és narancsot, annál finomabb lesz a torta.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Így készül a legjobb sütés nélküli csokitorta
Olcsó, egyszerű, gyorsan készen van, akár ünnepi alkalomra is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik