Otthon készült

Látványában és ízében is csábító a mákkrémes túrótorta

Egyszerű, nagyszerű és fenséges ízvilágú.

Könnyen elkészíthető és nagyon ízletes. Ha szeretjük a citrusos ízt, reszelt citromhéjat is keverhetünk a mákos krémhez. A Ketkes receptje bizonyára sokakat elcsábít.

Hozzávalók a tésztához

1 tojás, 100 g vaj, 50 g cukor, 200 g liszt, 1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez

2 tojás, 500 g tehéntúró, 100 ml tejföl, 2 evőkanál étkezési keményítő, 150 g cukor, 130 g darált mák, vanília aroma

Elkészítése

A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd tegyük hűtőbe 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket! A mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük. A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kisebb adaghoz keverjük a mákot.

A tésztát kivesszük a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet teszünk, majd erre egy kanál mákkrémet. A krémek elég folyékonyak, ezért gyönyörűen el fognak terülni, ettől lesz mintás a torta. Addig kanalazzuk a krémeket, amíg el nem fogynak. Utána egy fogpiszkálóval a torta közepétől kiindulva csíkokat húzunk, egészen a széléig.

180 fokos sütőben nagyjából 50 perc alatt megsütjük, majd amikor kihűlt, lekapcsoljuk a sütőforma oldalát és szeleteljük.

Ez is érdekelhet:

Sütés nélkül készül a tél kedvenc gyümölcsös tortája
Kivi is van, narancs is van, kezdhetjük is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik