Otthon készült

Elringatja az édesszájúakat a dunahullám

Ne felejtsük ki a fehércsoki bevonót.

Az ilyen finomságokkal nem lehet betelni, ráadásul a dunahullámot elkészíteni is egyszerű. Akkor se keseredjünk el, ha a hullámok kicsit görbék lesznek, az ízét ez nem befolyásolja.

Hozzávalók a tésztához

180 g margarin, 180 g porcukor, 1 csomag vanília cukor, 4 tojás, 4 evőkanál tej, 375 g liszt, 3/4 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó, 2 evőkanál rum vagy víz, 1 üveg meggybefőtt

Hozzávalók a meggykrémhez

1/2 liter meggylé – ha nem elég, amennyit a kompót tartalmaz, akkor ki lehet egészíteni vízzel, 1 csomag vanília puding

Hozzávalók a vajkrémhez

500 ml tej, 1 csomag vaníliapuding, 100 g margarin, 150 g vaj, 3 evőkanál cukor

Hozzávalók a csokimázhoz

100 g tejcsoki bevonó, 100 g étcsoki bevonó, 3 evőkanál étolaj, 30 fehércsoki bevonó, fél kiskanál étolaj

Szükséges még tiszta zacskó (megfelel a lefagyasztható ételeknek vásárolható zacskó) és sütőpapírral kibélelt gáztepsi.

Elkészítése

Lecsöpögtetjük a meggy kompótot, a levét fölfogjuk egy edénybe. A 180 g margarint, 180 g porcukrot, 1 csomag vanília cukrot jól fölhabosítjuk, és egyesével hozzákeverjük a 4 tojást. Amikor már jó habos, akkor a fele sütőporral elkevert lisztet és a tejet is hozzákeverjük.

Körülbelül a tészta felét kenjük bele a sütőformába. A tészta másik feléhez adunk 2 evőkanál rumot (vagy vizet) és egy evőkanál kakaót. Miután összekevertük, egyenletesen rákenjük a világos tészta tetejére. A már lecsöpögtetett meggyet egyenletesen elosztjuk rajta, egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába. 180 fokon kb 35-40 percig sütjük egy tűpróbával ellenőrizzük

A meggylevet az 1 csomag vaniliás pudingal a csomagoláson megjelölt módon elkészitjük. Az elkészített meggypudingot egyenletesen a kisült tésztára kenjük.

A vajkrémet a hozzávalókból szintén elkészítjük, majd frissen tartó fóliával letakarjuk és hűtjük. Amikor kihűlt, akkor a margarint és a vajat jól fölhabosítjuk majd kanalanként hozzákeverjük a pudingot, és egyenletesen a tészta tetejére kenjük.

A csokimáz az utolsó lépés. A csoki bevonót vízgőz fölött 3 evőkanál étolajjal együtt fölolvasztjuk, majd pár pillanatig hűtjük, nehogy a vajkrémünket felolvassza a tészta tetején. A sütőforma mozgatásával engedjük,hogy egyenletesen elfolyjon a tészta tetején.

A fehércsoki bevonót szintén fölolvasztjuk, majd egy tiszta zacskóba öntjük, és annak egyik sarkára nagyon kicsi lyukat vágunk. Finoman és folyamatosan nyomva keresztben néhány csíkot húzunk, majd hosszanti irányban kés segítségével oda-vissza húzással hullámokat alkotunk.

Via

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik