Ünnepi alkalomra remek választás, de egy átlagos hétköznapon is szívesen elfogyasztanánk belőle egy szeletet. Ugyan aprólékos munkát igényel, de könnyen elkészíthető, és mennyei ízvilága van.
Hozzávalók
A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 100 gramm darált dió, mogyoró vagy mandula, 20 gramm kakaó, 4 evőkanál liszt, pici sütőpor, 26 cm-es kerek tortaforma
Az étcsoki krémhez: 100 gramm étcsokoládé, 200 ml tejszín, 100 ml tejszín felvert habja, 1 teáskanál zselatin
A tejcsoki krémhez: 100 gramm tejcsokoládé, 200 ml tejszín, 100 ml tejszín felvert habja, 1 teáskanál zselatin
A fehércsoki krémhez: 100 gramm fehér csokoládé, 200 ml tejszín, 100 ml tejszín felvert habja, 1 teáskanál zselatin
Elkészítése
A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Amikor fényes hab lesz, óvatosan belekeverjük a tojássárgát, a darált diót (mogyorót vagy mandulát), a lisztet és a kakaót. A tortaforma alját zsírozzuk, lisztezzük és elsimítjuk a piskótát. 170ºC on, sütőtől függően, 12-15 perc alatt kisütjük, majd hűlni hagyjuk.
Az étcsokoládét és az 50 ml tejszínt mikrohullámú sütőben, enyhén fellangyosítjuk, hogy a csokoládé elolvadjon. Amikor simára kevertük, hozzáadunk 2-3 kanál vízben áztatott zselatint, amit előzőleg felmelegítünk a mikrohullámú sütőben. Utána 150ml tejszínt hozzákeverünk. Miután kihűlt a csoki, óvatosan hozzákeverjük a 100 ml tejszín felvert habját.
Közben, a piskótát belehelyezzük a kerek tortaformába és rákenjük a csokis tejszínes keveréket, majd a hűtőbe tesszük dermedni. Ezután a leírt eljárással elkészítjük majd rákenjük a tejcsoki krémet és végül a tetejére a fehércsoki krém kerül, amelyet ugyanúgy készítünk el, mint az előző kettőt.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd felvert tejszínnel körbekenjük, és ízlés csokoládé darával, mandulával, mogyoróval, csokipralinéval díszítjük.