A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére – írta közleményében a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.

A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri. Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.
A döntős torták kiválasztását az ipartestület a Sirha Budapest kiállítás szakmai programjaként a Hungexpo ‘G’ pavilonjában tartotta meg február 9-én.
Aranyalma torta – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Szimpla – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Komáromi kisleány – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Hunyadi gesztenyés – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Velemi vaníliás gesztenye – Marsa Éva Heléna, Vanília & Gelarto, Nagykőrös

Hamvas szilva torta – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. A második körben a zsűri újrakóstolja a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesz azok tökéletesítésére, végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.
Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán – Torták fotói: cukraszat.net

