Otthon készült

Kiválasztották a 2018-as országtorta hat döntősét

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére – írta közleményében a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri. Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

Példát mutat emberségből az országtorta kétszeres győztese
A Szó testvérek figyelmet szentelnek azokra, akiknek nem mindig jut élelem az asztalukra.

A döntős torták kiválasztását az ipartestület a Sirha Budapest kiállítás szakmai programjaként a Hungexpo ‘G’ pavilonjában tartotta meg február 9-én.

Idén 28 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat, melyek a következők:

Aranyalma torta – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Szimpla – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Komáromi kisleány – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Hunyadi gesztenyés – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Velemi vaníliás gesztenye – Marsa Éva Heléna, Vanília & Gelarto, Nagykőrös

Hamvas szilva torta – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. A második körben a zsűri újrakóstolja a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesz azok tökéletesítésére, végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán – Torták fotói: cukraszat.net

Olvasói sztorik