Otthon készült

A részletekben rejlik a tökéletes kakaós piskóta titka

Egy jó recept nem csak az alapanyagokon múlik, hanem az elkészítés hogyanján is.

A kakaós piskóta számos sütemény alapja, de sokak panaszkodnak arról, hogy az elkészült piskóta rövid idő alatt összeseik. Most olyan receptet mutatunk, amivel biztos lehet a siker.

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vanília
  • csipet só

Elkészítés

Mielőtt nekikezdünk a sütésnek, gondoskodjunk róla, hogy  a tojás is szobahőmérsékletű legyen, így könnyebben fel tudjuk verni. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot. A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral tegyük egy tálba és addig verjük, amíg szép habos lesz. Ezután a sütőporos lisztet keverjük hozzá, legvégén a kakaót. Viszonylag sűrű masszát kapunk, de ne ijedjünk meg. A tojáshabot óvatosan forgassuk bele a lisztes-tojásos masszába, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a tészta. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben a középső rácsra helyezve 5-10 percig süssük, majd vegyünk vissza a hőfokot 170 fokra és ezen a hőmérsékleten további 20 percig hagyjuk sülni. Ne nyissuk ki a sütőt, mert ez okozhatja a piskóta megroggyanását.

Az elkészült piskótát hústűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha igen, akkor zárjuk le a sütőt és kissé nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni.

Címlapfotó: youtube

Egy szuper egyszerű alaptészta, amiből változatos finomságokat készíthetünk
Minden háziasszony álma: egy recept és sok-sok süti!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik