Otthon készült

Ínyenc falat a zsemlében sült sajtos tojás

Olcsó, jól mutat, de ami fontosabb: kényeztetően kellemes akár vacsorára is.

Finom és laktató, ráadásul néhány perc alatt elkészül! Alighanem a hagyományos tükörtojás helyett sokak kedvence lesz. A Ketkes segítségével íme a recept.

Hozzávalók (8 adaghoz)

8 zsemle, 2 dl tej, 2 dkg vaj, 20 dkg reszelt sajt, 8 tojás, só.

Elkészítése

A szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A zsemléket tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy ne ázzanak puhára, csak a magukba szívott tejtől kissé megpuhuljanak. Ezután a zsemléket egy vajjal kikent sütőlemezre tesszük, belsejüket megszórjuk reszelt sajttal, és mindegyikbe egy-egy tojást ütünk. A fehérjerészét gyengén megsózzuk, és forró sütőben addig sütjük, amíg a fehérje megkocsonyásodik.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.