Otthon készült

Az Annabáli Csemege lett 2018-ban a Balaton fagyija

Megmutatták, hogy a magyar tengernél is minőségi fagyizók találhatók.

Néhány napja választották meg a Balaton idei kávéját és koktélját, de nem kellett sokáig várni a Balaton 2018. évi fagylaltjának kihirdetésére sem. Május 16-án a siófoki hajóállomáson, a Tünde személyhajó fedélzetén került sor a várt eseményre, ahol húsz gyermek is tesztelte, jól döntöttek-e a felnőttek arról, melyik cukrászda jeges édessége legyen idén a Balaton fagyija.

A Nyitott Balaton programsorozat keretein belül a múlt héten került sor a Balaton Fagyija  ötödik versenyének zsűrizésére, most pedig az eredményhirdetésre. A 4 tagú zsűri végigjárta a benevezett fagylaltozókat, és több tényezőt is figyelembe véve hozta meg a döntését. Ilyen volt az íz, illat, állag, szín, dekoráció, praktikum, és persze valamelyest a fagyi a Balatonhoz való kötődése is.

A szakértő ítészek döntése értelmében a 2018-as év Balatoni fagyija

a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó által megálmodott Annabáli Csemege lett, amelynek készítője Márton Sándor.

Bagaméri Fagylaltozó, Annabáli csemege

Közzétette: Nyitott Balaton – 2018. április 30.

A mezőny rendkívül kitett magáért, megmutatva, hogy a Balaton környékén is számos minőségi fagyizó található. Ezt erősíti, hogy a május 15-én kihirdetett 2018-as év fagyija is a Balatonnál készült, ugyanis azt a gyenesdiási Bringatanya – Somogyi fagylaltműhely nyerte bazsalikomos málnafagylaltjával.

Festeticsék Mandulás Csókja lett a Balaton fagyija 2017-ben
A Nyitott Balaton programsorozat keretein belül megtörtént a Balaton fagyija negyedik versenyének zsűrizése.

Kiemelt kép:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik