Otthon készült

Csípősen is ellenállhatatlan a fűszeres sült krumpli

Az a jó benne, hogy a fűszereket egyéni ízlés szerint is összeválogathatjuk.

Kóstold meg, fűszerezd tetszés szerint és fedezd fel, hogy a sült burgonya milyen finom tud lenni, ha jól van elkészítve, csilivel kissé pikánsan! A Ketkes receptje mindent visz!

Hozzávalók

10 nagy burgonya, 2 tojásfehérje, őrölt csili, őrölt bazsalikom, fokhagymapor, só, bors, olívaolaj

Elkészítés

Hámozzuk meg a krumplit, majd mossuk meg és szeleteljük fel. A tojásfehérjét verjük fel és forgassuk bele a burgonyát, a fűszereket keverjük össze és szórjuk rá.

A burgonyát tegyük olívaolajjal kikent tepsibe. 220 fokos sütőben süssük 40 percig, közben 10 percenként forgassuk meg, hogy minden oldala ropogós legyen.

Vannak helyek, amelyek soha nem változnak, vagy ha igen, akkor is csak úgy, hogy a múltból mindig megőriznek valami lényegeset. A Hévízi-tó és környéke ilyen. Nem fog rajta az idő, sőt, a turisztikai iparágat összedöntő koronavírus-járványnak is alig találtuk nyomát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.