Otthon készült

Egyszerű és kreatív lesz a Balaton idei strandétele

Feltétel, hogy egészséges, jó minőségű alapanyagokból készüljön.

A Balatoni Kör és a We Love Balaton idén is keresi azt az ételt, amely új lendületet adhat a balatoni strandgasztronómiának – írta a We Love Balaton internetes portál.

Az eddigi győztesek

A versenyt 2015-ben a fövenyesi Kalóz nyerte a Harcsa & Krumplival, amely a balatoni fish&chips-nek felelt meg, 2016-ban a Kishableányban és a Palettában kapható Big MEKK-et választotta ki győztesnek a zsűri, 2017-ben pedig ismét a Paletta étele, a Pulled Ponty győzött.

Füstölt pontyos szendvics lett 2017-ben a Balaton strandétele
Igazán különleges és minden alkotóelemében kiváló balatoni alapanyagokra épülő finomság.

A negyedik alkalommal meghirdetett versenyre 2018. július 22-ig lehet jelentkezni az info@welovebalaton.hu e-mail címen, megadva a nevező elérhetőségét, a nevezett ételt, illetve azt, hogy melyik balatoni vendéglátóhelyen lehet megkóstolni a strandételt. A versenyen bármelyik part menti büfé vagy étterem indulhat a Balatoni Kör tagjainak kivételével. A győztes strandételt augusztusban hozzák nyilvánosságra.

Kritériumok:

  • az étel egészséges, jó minőségű alapanyagokból készül,
  • egyszerű, de kreatív, nyárias,
  • túlmutat az eddig uralkodó lángos-hekk irányon,
  • gyorsan és büfékben is elkészíthető,
  • akár elvitelre is alkalmas,
  • szerepel a vendéglátóhely étlapján.

Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében elő lehet állítani, mert a végső cél, hogy a receptet más strandbüfék is átvegyék, ezzel megújítva az itthoni büfékultúrát. Az utóbbi években olyan nevezéseket is beküldtek, melyekben olykor “túlgondolták” a feladatot, ezért az idei évben kifejezetten olyan ételt keresnek, amely szinte bármelyik balatoni büfé étlapjára elférne, és nem szükséges az elkészítéséhez bonyolult konyhatechnológiai eszköz. Elegendő számú nevező esetén különdíjjal szeretnék jutalmazni a nem újhullámos büféket is.

Az Annabáli Csemege lett 2018-ban a Balaton fagyija
Megmutatták, hogy a magyar tengernél is minőségi fagyizók találhatók.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik