Otthon készült

Megválasztották a Savaria Karnevál tortáját

Nyolcan neveztek, közülük választották ki a győztest.

Szombathely egyik legnagyobb volumenű kultúrális rendezvénye a Savaria Történelmi Karnevál , melyre idén augusztus 23-26. között kerül sor. A négy nap során több mint 400 program, 35 borászat, 21 sörfőzde, koncertek, színházi előadások várják a 19. Savaria Történelmi Karnevál látogatóit.

Közép-Európa legnagyobb historikus alapokra épülő összművészeti fesztiválja történelmi időutazás, izgalmas és maradandó élményeket nyújtó karneválozás, játék, szórakozás, kaland, emlékezé, zene, színház, de maradhat el a gasztronómia kalandok sora sem. Utóbbi része a karnevál tortájának megválasztása is.

Fotó: Cseh Gábor

Az idei versenyre 8 tortát neveztek, melyeket augusztus 9-én a szombathelyi Tóvendéglőben értékelt a zsűri. Az előző évekhez hasonlóan profi cukrászok, rutinos nagymamák és lelkes otthoni sütőmesterek is benevezhettek a megmérettetésre.

A szakmai zsűri és a diákok alkotta bírálók a 2-es sorszámmal induló Csokolónia fantázianevű, csokoládés, mandulalisztes felvert, étcsokoládés ganache-vel és bogyós gyümölcszselével, tejcsokoládés habbal díszített tortát választották győztesnek. A finomságot Dezse Gergő, a Mészáros Cukrászda cukrászmestere készítette.

Fotó: Cseh Gábor

A tortaremek a karnevál nyitónapjától kóstolható meg a szombathelyi Fő téren a Szentháromság-szobor lábánál található torta-pavilonban, illetve a Mészáros Cukrászdában.

Kiemelt kép: szombathely.hu – Via Cseh Gábor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik