Otthon készült

Így készül a legpuhább fokhagymás rántott karaj

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2018. 10. 14. 16:01

Köretnek a hagymás krumpli és céklasaláta a legideálisabb.
Korábban a témában:

Pikáns finomság, melynek lelke a foghagyma. Egyszerűen és könnyen elkészíthető, de a húst a kisütés előtt pihentetni kell, hogy az ízek összeérjenek benne.

Hozzávalók (4 személyre)

60 dkg sertéskaraj, 2 dl tej, 6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, 2 tojás, 6 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, olaj

Elkészítése

A húst vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy edénybe tesszük. A tejbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, és ráöntjük a húsra. Lefedjük és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Ettől lesz majd puha a “végtermék.”

A húst másnapi ebédhez hagyományos módon lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.

Fotó: pxhere.com

Köretnek a hagymás krumpli és céklasaláta a legideálisabb.

Kiemelt kép: pxhere.com

vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.