Otthon készült

Sütőben pirulva az igazi a rakott nokedli

A legtöbben csak köretnek fogyasztják, de ezt a változatot vétek lenne nem kipróbálni.  

A gasztronómiában bőséggel akadnak kreatív megoldások, és ez alól a nokedli sem kivétel. Klasszikusnak számít egy jó pörkölttel vagy éppen tojással, rakott változata azonban a ritkább étkek közé tartozik. A Ketkes receptje könnyen elkészíthető szaftos finomság, könnyen kedvencünkké válhat.

Feltételezve, hogy minden háziasszony tud nokedlit készíteni, így ezt a lépést most kihagyjuk, a rakott változat elkészítésének menetét viszont részletesen megismerhetjük.

Hozzávalók

Nokedli (20 dkg liszt, 2 db tojás, 120 ml víz, 2 csipet só), 2 fej vöröshagyma, 30 dkg darált hús, tejföl, reszelt sajt.

Elkészítése

Először elkészítjük a nokedlit, majd félre tesszük. 2 fej vöröshagymát megdinsztelünk olajon, és pörkölt alapot készítünk pirospaprika, vegeta, bors és pici sűrített paradicsom hozzáadásával, majd a darált húst beleöntjük és puhára főzzük.

Ezután előveszünk egy magas falú tepsit vagy jénait. Pici olajjal kikenjük, majd rétegesen – 1 sor nokedli, 1 sor darált húsos pörkölt, tejföl – töltjük a tepsit. A tetejére sajtot reszelünk, sütőbe tesszük, és addig sütjük közepes lángon még a sajt megpirul.

Jó étvágyat kívánunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik