Otthon készült

Bőrünk egyik legjobb téli barátja a dióolaj

Téli szépségápolási tipp, nem csak hölgyeknek.

Télen különös gondoskodást igényel a bőrünk, mivel a hideg, szeles időjárás miatt hamar kiszárad, berepedezik a kézfejünk, de arcunk is fokozott igénybevételnek van kitéve ilyenkor.

Ezért is nagyon fontos a megfelelő hidratálás, amely a jó kozmetikum kiválasztásával kezdődik. A boltban kapható ápolószerek sok esetben káros összetevőket tartalmazhatnak, irritációt, rosszabb esetben bőrbetegségeket, akár ekcémát is okozhatnak. Pontos információt sokszor csak akkor kaphatunk ezekről a termékekről, ha a saját bőrünkön tapasztaljuk meg áldásos vagy ártó hatásukat.

A teafaolaj valóságos minipatika
A természet patikájának egyik legcsodálatosabb, több mint nyolcvan szerves alkotóelemből álló, leghatásosabb és gyógyító hatású szere.

A kéz, a körömágy bőre könnyen kiszárad, berepedezik télen. A hagyományos ápoló termékek sokszor csak egy-két órára orvosolják a problémát, az égető, viszkető érzés pedig állandósulhat a kézfej bőrén, hiába viselünk akár kesztyűt is.

A megoldás: dióolaj

Remek megoldást nyújt erre a problémára a 100%-osan természetes, hidegen sajtolt dióolaj. Magas antioxidáns és vitamintartalma révén igazi öregedésgátló csodaszer. 100 gramm dióolaj 32 mg E vitamint, emellett jelentős mennyiségű A és B vitamint, valamint jódot, linolén- és linolsavat is tartalmaz.

Bőrünket nemcsak kívülről, hanem belülről is hidratálni kell, a dióolaj kellemes íze révén pedig könnyen megszeretteti magát. Naponta egy teáskanál vagy egy evőkanál belőle, lehetőleg reggel, éhgyomorra elfogyasztva biztosítja a belső hidratálást. Ezen kívül ajánlott fürdés után, még a nedves bőrbe is beledörzsölni valamennyit ebből a jótékony folyadékból.

Ha valakinek irritált, ekcémás bőre van, a problémás bőrfelületre kenve rövid időn belül tapasztalhatja a javulást. Kúraszerű fogyasztása lehetőleg három hónapig tartson, ennyi idő alatt tudja kifejteni a dióolaj teljes körűen a hatását.

Végül álljon itt egy otthon is elkészíthető bőrápoló szer receptje:

Testápoló dióolajból

50 g sheavaj, 30 g dióolaj, 10 csepp kamilla illóolaj

Langyosítsuk meg a sheavajat, keverjük hozzá a dióolajat, majd verjük habosra egy mixerrel vagy kézi habverővel. Ha kezd hűlni, adjuk hozzá az illóolajat. Ha nem használjuk fel pár hét alatt, javasolt hűtőben tárolni, mivel a dióolaj hat hónap után megavasodik.

Kiemelt kép: pixabay.com

15 alig ismert illóolaj és jótékony hatásaik
Megpróbáltuk összeszedni azokat, melyekről idáig talán kevesebben hallottak, mégis a szervezetünk barátai lehetnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik