Otthon készült

Minden korosztályt elcsábít az ellenállhatatlan klasszikus: a párizsi csokitorta

Ezt egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia.

Ennél  a desszertnél elengedhetetlen, hogy csakis kiváló alapanyagokkal használjunk. Ha így teszünk, valósággal olvadni fog a szánkban ez az egyáltalán nem tömény finomság.

Párizsi csokitorta

Hozzávalók egy kis tortához (6-8 szelet)

A tésztához: 15 dkg minimum 60, de inkább 70%-os kakaótartamú étcsokoládé,15 dkg vaj (nem margarin), 14 dkg cukor (6 csapott evőkanálnyi) – ha valaki kevésbé édesen szereti: elég bele 4-5 evőkanál cukor is – 5 db tojás, 1 evőkanál finomliszt. A forma kikenéséhez: vaj és finomliszt, az öntethez: 10 dkg 70%-os étcsokoládé, 5 dkg vaj

Elkészítése

Daraboljuk fel az étcsokoládét, és vízgőz fölött olvasszuk fel a vajjal. Amikor már szép sima, öntsük bele a cukrot, és pár percig keverjük még a gőz fölött. Ha kicsit kihűlt az elegy, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és fakanállal dolgozzuk bele. Ne ijedjünk meg az állagától, ilyennek kell lennie (pudingszerű), nem szabad előtte felverni a tojásokat! Végül kavarjuk a masszába az egy evőkanál lisztet. Nem elírás, csak ennyi kell bele!

Végül öntsük az egészet a kikent-lisztezett formánkba, és süssük előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig.

Miközben a torta hűl, készítsük el rá az öntetet. A hozzávalókat olvasszuk fel, majd öntsük a kihűlt tortára. Várjuk meg, amíg a csokoládé megdermed a tetején, majd szeleteljük, és tálaljuk tejszínhabbal – de anélkül is mennyei finomság.

Kiemelt kép: Dubóczky Krisztina

Így készül a torták ünnepi dísze, a csoki csipke
A bámulatos dekoráció egyszerűen és változatosan elkészíthető.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik