Otthon készült

Fiatalok kötötték csokorba a tavaszt Szombathelyen

Nemrégiben Szombathelyen, a Hermann Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskolában rendezték meg a 30. Savaria Floriadae fiatal virágkötők valamint a 6. Savaria Parcum ifjú parképítők versenyét, ami egyben a EuroSkills 2020 nemzeti válogatóversenye is volt. A városban ez a legrégebbi virágos szakmai programsorozat, immár harmincéves hagyománnyal rendelkezik Szombathelyen.

Galéria

A fiatal virágkötők megmérettetésének témája a “Tavaszi rügyfakadás” volt, a virágkötészeti versenykiírásban kézben tartható kötött virágcsokor, tavaszi ajtódísz, és virágdoboz elkészítése szerepelt.

Az idei virágkötészeti versenyben huszonketten vettek részt, a szombathelyi szakközépiskolások mellett érkeztek Budapestről, Szentesről, sőt szlovák szakmai kihívásra vágyó, kreatív fiatalok is.

Galéria

A virágkötők mellett a park- és kertépítő középiskolások is munkához láttak

A parképítőknek  helyszínen kézhez kapott terv alapján, a rendelkezésre bocsátott anyagok felhasználásával idén egy miniparkot kellett létrehozniuk.  Kilenc tanuló, segédjével együtt vállalta a megmérettetést, a magyar versenyzők mellett érkeztek csapatok Szlovákiából és Malinovóból is.

Nagy Zoltán szombathelyi fotós és blogger jóvoltából pedig hozunk az eredményeket is. A díjátadót kiállításmegnyitó követte.

  • Kézi csokor kategória győztese Fliszár Boglárka Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium Szombathely
  • Tavaszi ajtódísz kategória nyertese Pataki Tamás Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium
  • A virágdoboz kategória első helyezettje Pataki Tamás Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium
  • Egyéni összesítettben szintén Pataki Tamás vitte el az arany minősítést.
  • Csapatban a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium kapott különdíjat.
Galéria

Kiemelt kép: PrZoli fotóblogja

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik