A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019-ben is meghirdette az Év Fagylaltja versenyt, melynek célja a a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, a fagylaltkészítő mesterek megismertetése a fogyasztókkal.
A szervezet azt szeretné, ha a verseny szakmai elismertsége mellett a társadalmi ismertsége is növekedne, ezért az ipartestület elnöksége úgy döntött, tovább erősíti a verseny „fesztivál” jellegét. A döntőt 2019. május 23-án Szombathely főterén tartják, ahol számos szakmai és lakossági program – fagylalt bemutatók, kóstolás, koncert – kíséri majd a versenyt.
A versenyt két kategóriában – alapanyag gyártók és forgalmazók, valamint cukrászdák és fagylaltozók – hirdették meg.
Nevezési határidő: 2019. május 10.
Kiemelt kép: Pixabay