Otthon készült

Kék maradt, de új nevet kapott a Balaton koktélja

Kék Vitorlás lett a Kékszalagból.

2019. május 11-én a gyenesdiási Darnay Pince, Pajta és Rendezvénykert adott otthont a IV. Balatoni Barista és II. Balatoni Koktél Bajnokságnak. A rendezvény alkalmával a Novák Dániel által készített “Kékszalag Koktél” – balatoni bor alapú hajós koktél – nyerte el a Balaton Koktélja 2019 címet, elnevezését azonban meg kellett változtatni.

A koktél nevének megváltoztatására azért volt szükség, mert mint a versenyt követően kiderült, a Kékszalag név jogtulajdonosa a Magyar Vitorlás Szövetség. A nevet évekkel ezelőtt védették le mindenre kiterjedően az esetleges visszaélések okán, írta Facebook bejegyzésében a rendezvény főszervezője, Somogyi Zoltán gasztronómia tanácsadó.

A rendezvény szervezői és a rendezvény háziasszonya azonnal felvette a kapcsolatot a szövetséggel, ahol a szakemberekkel és jogászokkal közösen arra a döntésre jutottak, hogy a koktél nevét Kékszalagról KÉK VITORLÁS – ra változtatják, ezzel is elfogadva a Magyar Vitorlás Szövetség azon törekvését, hogy a Kékszalag nevet Európa legnagyobb tókerülője használhassa csak.

A gyors döntés a szervezők számára is rendkívül fontos volt, hiszen több Balaton-parti vendéglátóegység is jelezte, hogy szeretné forgalmazni a Novák Dániel által megálmodott Kék Vitorlást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik