Otthon készült

Ellenállhatatlan és sohasem megy ki a divatból a Fanta-szelet

Hívják még Mirinda sütinek is, attól függ, milyen szénsavas üdítőből készül.

Pillanatok alatt elfogy, receptjén nem koptat az idő. Lehet, rég nem ismerik már a Fantát vagy a Mirindát, és egyéb cukros-szénsavas üdítőket sem, de ezt a süteményt az eljövendő generációk is imádni fogják. Simán elkészíthető kólával is, csak a színe lesz más, de 100%-os narancslével is lehet kísérletezni. Sőt, nem kell hozzá finomliszt sem, rizslisztből (a barna egészségesebb) készülhet a tésztája, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Igazából a recept szinte mindenhol ugyanaz és egyszerű.

Hozzávalók 1 tepsire

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 120 g kristálycukor
  • 100 g búzaliszt (BL55) / vagy ugyanennyi rizsliszt
  • 100 ml étolaj
  • fél csomag sütőpor
  • 20 g holland kakaópor

A krémhez:

  • 500 g tehéntúró (félzsíros)
  • 200 g vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 250 g porcukor

Narancsos krémhez, a tetejére:

  • 80 g pudingpor (vaníliás)
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 750 ml Mirinda /Fanta üdítőital
Fotó: Pais-H Szilvia

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a kakaót, és végül belekeverjük a tojások felvert habját. Egy nagy tepsibe tesszük, és megsütjük, aztán hagyjuk kihűlni.

A krémhez valókat habosra keverjük, a citrom héját belereszeljük, majd a levét is belefacsarjuk. Robotgéppel csomómentessé keverjük, és a kihűlt tésztára kenjük.

A narancsmázhoz valókat összefőzzük. Mikor langyosra hűlt, a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt szeleteljük. Hűvös helyen legalább fél órát még állni hagyjuk.

Ha valaki szeretné még jobban feldobni ezt a desszertet, akkor díszítheti narancs-, de akár barackszeletekkel, vagy málnadarabokkal is.

Címlapfotó: Pais-H Szilvia

Olvasói sztorik