Pillanatok alatt elfogy, receptjén nem koptat az idő. Lehet, rég nem ismerik már a Fantát vagy a Mirindát, és egyéb cukros-szénsavas üdítőket sem, de ezt a süteményt az eljövendő generációk is imádni fogják. Simán elkészíthető kólával is, csak a színe lesz más, de 100%-os narancslével is lehet kísérletezni. Sőt, nem kell hozzá finomliszt sem, rizslisztből (a barna egészségesebb) készülhet a tésztája, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók 1 tepsire
A tésztához:
- 6 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 100 g búzaliszt (BL55) / vagy ugyanennyi rizsliszt
- 100 ml étolaj
- fél csomag sütőpor
- 20 g holland kakaópor
A krémhez:
- 500 g tehéntúró (félzsíros)
- 200 g vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 250 g porcukor
Narancsos krémhez, a tetejére:
- 80 g pudingpor (vaníliás)
- 2 evőkanál kristálycukor
- 750 ml Mirinda /Fanta üdítőital
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a kakaót, és végül belekeverjük a tojások felvert habját. Egy nagy tepsibe tesszük, és megsütjük, aztán hagyjuk kihűlni.
A krémhez valókat habosra keverjük, a citrom héját belereszeljük, majd a levét is belefacsarjuk. Robotgéppel csomómentessé keverjük, és a kihűlt tésztára kenjük.
A narancsmázhoz valókat összefőzzük. Mikor langyosra hűlt, a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt szeleteljük. Hűvös helyen legalább fél órát még állni hagyjuk.
Ha valaki szeretné még jobban feldobni ezt a desszertet, akkor díszítheti narancs-, de akár barackszeletekkel, vagy málnadarabokkal is.
Címlapfotó: Pais-H Szilvia