Otthon készült

Kihirdették az ország legjobb sajtjait

Három sajt kapott arany minősítést.

Hetedik alkalommal szervezte meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete az Országos Sajtmustrát, ahol szakmai zsűri döntött az ország legjobb sajtkészítményeiről. A magyar sajtok legnagyobb seregszemléjén három kategóriában kerültek kiválasztásra a legjobb minőségű sajtok. A termékeket október 12-én és 13 -án Budafokon lehet megkóstolni.

Balaton “Kékszalag” – Fotó: Páczai Tamás

A VII. alkalommal megrendezett Magyar Sajtmustrán három kategóriában nevezhettek a versenyzők: juh-, tehén- és kecskesajt mintákat kóstolhattak a zsűri tagjai.  121 sajt közül számos kiemelkedő termék érkezett, nehéz volt a nemzetközi és hazai bírálóbizottság döntése.

Paraszt Sajt Svájcer – Fotó: Páczai Tamás

A magyar sajttermelés az utóbbi években nagy fejlődésnek indult. Ezt a lendületet és elszántságot mutatják a díjazott termékek is. A sajtkészítők összefogása a legnagyobb hozadéka a mai rendezvénynek. A mostani hetedik sajtmustrán tapasztalták meg igazán, hogyha a szakma együttműködik, számos új lehetőség nyílik meg a számukra.

Parenyica – Fotó: Páczai Tamás

A rendezvény keretében a látogatók bepillanthattak a műhelytitkokba és a sajtkészítés tudományába. Az elbírált sajtok készítői termékeik értékelése nyomán arany, ezüst vagy bronz minősítésről szóló oklevelet vehettek át.

Arany minősítést nyertek el az alábbi sajtok

  • Paraszt Sajt Svájcer – Ficsor Árpád
  • Parenyica Sajt – Gyugos Bence
  • Balaton „Kékszalag” – Reményik Kálmán

Kiemelt kép: Páczai Tamás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik