Otthon készült

Teszteltük a zserbógolyót: gyorsan elkészül és mámorító

Új recept videóval. A legjobb hozzávaló a konyhafőnök szövege.

A golyó vagy gömb amúgy is maga a tökéletesség a matematikában, de a forma tökélyét bizonyítja, hogy világszerte megőrülnek a labdajátékokért és a gömbölyű idomokért. Most talán egy másfajta őrület veszi kezdetét, hiszen a mindenki esetének számító kókuszgolyók után itt vannak a zserbógolyók .

Idő nem kell hozzá és sütő sem, az utolsó pillanat is elég az elkészítéséhez.

Szoky konyhája friss videójának önmagában is nagy sikere van, mert nemcsak receptet ad, élményt is a hozzávaló szövegekkel. Ráadásul a recept tökéletes.

Elkészítése gyerekjáték és mégis egy fantasztikus édesség a végeredmény! Ajánlott közepes keménységű lekvárt használni , ellenékező esetben ha túl híg vagy éppen nagyon kemény lekvár a tészta állaga változhat!

– ajánlja a konyhafőnök a videóhoz írt szövegben, ahol nem spórolja meg a hozzávalókat:

15 dkg darált dió, 15 dkg háztartási darált keksz, 5 dkg porcukor, 20 dkg aszalt sárgabarack,13 dkg sárgabarack lekvár, 4 cl rum, 3 cl étolaj,25 dkg csokoládé. A díszítéshez 5 dkg dió gorombára vágva vagy éppen darálva, reszelve, a mártogatáshoz 2 db fogvájó. A kiírt menyiségből 33 db 2 dkg golyók jöttek ki – teszi hozzá.

Megunhatatlanul finom: régimódi diótorta
Könnyed piskóta és sok-sok diós krém, mennyei íz!

A legjobb hozzávaló viszont Szoky szövege. Ajánlásait betartva az utolsó előtti pillanatban elkészült itthon a zserbógolyó prototípusa, és kiderült, hogy nincs ezen mit fejleszteni. Minden fázisa ajánlott a kóstolásra, először is a csokimáz nélküli golyó ad gasztroélményt:

Aztán jöhet a friss, mázas változat, ez még jobb, de még nem a legjobb, mert…

Mert még nincsenek összeérve az ízek. Másnap a legjobb, bár lehet, hogy harmadnapra azt is felülmúlná. Kár, hogy közben elfogy:

Fotók: Arday-Wittmann Zsófia

Ja és a videó:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik