Azt már sokan kívülről fújják, hogyan készíthető tökéletes kovászolt uborka, ám a másik nyári sláger, a kovászolt káposzta kevesebb nyilvánosságot kapott.
Most az Otthon ízei segítségével tesszük közzé Ágoston Fanni receptjét a kovászolt káposztáról, melyben teljesen benne van az az ízvilág, ami a kovászos uborkában. Ami külön is csábító, hogy jó roppanós marad és nem lágyul el. Íme a recept!
Hozzávalók
- 1-2 fej káposzta (üvegtől függően)
- 1 nagyobb csokor kapor
- 1-2 szelet (ha van, akkor kovászos) kenyér
- só
- víz
Elkészítése
- A káposztát legyaluljuk.
- Egy nagyobb üveg aljára (2 literes/5 literes) egy nagyobb csokor kaprot helyezünk, majd erre rátesszük a káposztát.
- Felöntjük az előzőleg elkészített sós vízzel (körülbelül 2 dkg/liter).
- A tetejét lezárjuk 1-2 szelet kenyérrel, de helyettesíthetjük burgonya szeletekkel, vagy akár 2-3 evőkanál kovásszal is.
- Lefedjük egy tányérral.
- Viszonylag napos helyen, de legalább félárnyékban tarjuk, bár a konyhapulton is beérik, csak ott egy kicsit lassabban.
- 5 napig érleljük, majd kis üvegekbe tesszük, felöntjük a leszűrt lével, és hűtőben tároljuk.
Kiemelt kép: Ágoston Fanni/Otthon ízei.hu