Így készíts házilag tökéletes lángost

Kívül ropog, belül puha és nem olajos.
Kapcsolódó cikkek

Sok-sok ínyencség található az otthon ízei gasztrooldalon, ahol Ágoston Fanni ismerteti meg az érdeklődőket saját tapasztalataival és titkaival. Így tett a lángos esetében is, amikor ezt írta:

Nagyon sokáig kerestem a tökéletes lángos receptjét. Számomra a tökéletes kívül ropog, belül puha, és nem olajos.

Ezt követően pedig elkészítette, a receptet pedig megosztotta a nagyvilággal. Kipróbálva azt mondhatjuk, hogy ez valóban olyan tökéletes lángos, amit készítője megálmodott.

Hozzávalók

A tésztához: 50 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő, körülbelül 2,5 dl tej és 2,5 dl víz, 1 ek. olvasztott sertészsír, 1 csipet só, pici porcukor.

A sütéshez: olaj.

A tetejére: fokhagyma, tejföl, sajt

Elkészítése

Plusz egy tanács

Ha marad tésztánk, akkor a tetejét beolajozva a hűtőben még néhány napig eláll.

Kiemelt kép: otthonizei.hu

15 perc alatt elkészül a sütőporos lángos
Enyhén roppanós a kérge, belül puha. Az élvezet tovább fokozható.