Otthon készült

15 perc alatt elkészül a sütőporos lángos

Enyhén roppanós a kérge, belül puha. Az élvezet tovább fokozható.
Korábban a témában:

5 perc alatt összeállítod a tésztát, és 10 perc alatt kisütöd. Isteni finom, enyhén roppanós a kérge, belül mégis puha. Ha extra fűszerekkel dúsítod, tovább fokozható az élvezet!

– ajánlja a HahoPihe a 15 perc alatt elkészíthető sütőporos lángos receptjét.

20 perc alatt aranybarnára sül az utánozhatatlan házi kifli
Ezt a finom kiflit akár magában is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

40 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 tk só
1,5 tk pizza fűszerkeverék
(elhagyható)
3 ek olíva olaj
2 ek kefir
1,5-2 dl víz

Elkészítése

A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle, amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel, de rátok van bízva) lisztezett felületen. Ezeket bő, forró olajba helyezzük, megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalukat. Papírtörlőre helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.

Kiemelt kép: Facebook/Ózdi Bolha Piac

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.