Otthon készült

Hétköznapok egyszerű finomsága a krumplis fluta

Ha van otthon krumpli, liszt és tojás, pár perc alatt összeüthetjük ezt a tápláló fogást.

Sok helyen krumplis pacsaként vagy zsírban sült krumplis pogácsaként ismerik ezt az egyszerű ételt, amit a régi paraszti háztartásokban gyakran adtak főételnek egy köménymagleves után a hétköznapokon, hétvégenként pedig egy tartalmasabb gulyásleves után jöhetett lekvárral ízesítve finom desszertként.

Ezúttal Pálfalvi Erzsébet receptjét közöljük, aki a Facebookon osztotta meg tapasztalatait.

Krumplis fluta Pálfalvi Erzsébet konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • só ízlés szerint
  • 30 dkg finomliszt (szükség szerint több is lehet)
    napraforgó olaj vagy zsír bőségesen

Elkészítése:

  • A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd jó puhára főzzük enyhén sós vízben.
  • Egy külön tálban hozzáadjuk a tojásokat, miután kicsit kihűlt a főtt krumpli.
  • Jól elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet. Annyi lisztet rakunk bele, hogy ne legyen se puha, se kemény.
  • Jól összedolgozzuk az egészet.
  • Aztán kinyújtjuk. Ne legyen nagyon vékony, mert akkor kiszárad sülés közben.
  • Pohárral karikát szaggattunk belőle, de vághatjuk négyzetekre is, ahogy jólesik.
  • Forró olajban vagy zsírban aranybarnára sütjük.
  • Sósan magában vagy ízesített tejföllel, édesen lekvárral tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kiemelt kép: Pálfalvi Erzsébet

Hajdúsági csodafalat: kapros dübbencs
Önálló ételként is fogyasztható, zsírossága miatt frissen sülve élvezhető igazán.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik