Több száz marcipán rózsa és tucatnyi masni díszítette azt a hétszintes, háromszáz szeletes esküvői tortacsodát, amelynek minden részletét kézzel készítették a salgótarjáni Godó Cukrászdában – írta a Nool.
A több mint egy mázsás süti egyes szintjeit különböző tartó és merevítő elemek tartották össze, hiszen maga a marcipán burkolat is, több mint 30 kilót nyomott.
A torta magassága meghaladta az egy métert. A legalsó és legfelső szinteket pedig mintegy 250 marcipán rózsa díszítette, ehhez jött a tucatnyi marcipánból készült masni és szalag, a csöppnyi gyöngyök, valamint az aprólékos díszítés
– mondta a portálnak a torta készítője, Kovács Judit.
A marcipán virágok megmunkálása csaknem egy hetet vett igénybe, azonban az igazi problémát a torta szállítása jelentette, ugyanis a rendelés Szlovákiából érkezett. Az eredeti forgatókönyv szerint Szlovákiában, a határhoz közeli kisvárosban, az esküvő helyszínén állították volna össze a tortát, ám a koronavírus miatti szeptember elején érvénybe lépett korlátozások közbeszóltak.
Nem számoltunk a hirtelen fellépő határzárral, de hosszas utánajárás után kiderült, hogy a határon lebonyolíthatjuk az átadást. Ezért újra kellett terveznünk, de a torta a különleges körülmények ellenére is célba
– közölte Tőzsérné Szentgyörgyi Andrea, a cukrászda tulajdonosa.
A fő tortához kisebb torták is tartoztak, így a múlt hét végi lagziban akár egy 700 fős násznép is jóllakhatott a desszertekkel.
Fotók: Facebook/Godó Cukrászda