Otthon készült

2021-től 86 liter pálinkát főzhetünk évente adómentesen

Jövőre mindenkit megillethet a pálinkafőzés szabadsága.

Az Európai Unió módosított szabályozása alapján a Magyar Kormány döntése értelmében 2021. január 1-jétől mind az otthoni magánfőzés, mind a bérfőzés újra adómentes lehet. A Pénzügyminisztérium az adóügyi könnyítésekről szóló törvényjavaslatot a parlamentnek, írta az MTI.

Ágyazzunk meg a pálinkának! Ahány ház, annyi szokás
A variációk határtalanok, legyünk kreatívak.

Ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, a jövő évtől minden nagykorú, gyümölcstermesztő magyar állampolgár háztartásonként évi 86 liter gyümölcspárlatot főzhet le magánfőzésben adómentesen. A pálinkafőző magánszemély nem értékesítheti a párlatát, de azt családtagjai és vendégei elfogyaszthatják.

A desztillálóberendezést továbbra is be kell jelenteni az önkormányzatnál, de a főzést megelőzően bejelentést kell tenni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál is, amiért cserébe a hatóság származási igazolást állít ki, ez igazolja a párlat eredetét és ezzel lehet részt venni különböző pálinkaversenyeken is.

Csodabogyóból készül az év pálinkája 2019-ben
Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjait június 20-án adták át.

Az otthoni főzés szabályai betartását változatlanul az önkormányzati jegyzők ellenőrzik majd

A lehullott gyümölcsök felhasználásának évszázados szokása is továbbélhet azzal, hogy újra adómentes lehet a bérfőzés Magyarországon szintén 86 liter mennyiségig.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

Adjon Isten, tiszta porta és pálinka: régi falusi szokások nyomában
Ha valakinek rendezetlen volt a portája, piszkos az ablaka, seperetlen volt a járda , akkor azt a falubeliek megszólták, kibeszélték.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik