Életmód

Jázmin szőlőből készült az év pálinkája

A legeredményesebb pálinkafőzde díját idén három főzdének ítélték oda.

Az idei Pálinka országkóstolóra 48 pálinkaháztól összesen 309 tétel érkezett: a nagy szám is mutatja a kereskedelmi pálinkafőzdék minőség iránti elhivatottságát, valamint a színes termékkínálatot – hangzott el a csütörtöki Budapesten rendezett Pálinka országkóstoló eredményhirdetésén.

Ágyazzunk meg a pálinkának! Ahány ház, annyi szokás
A variációk határtalanok, legyünk kreatívak.

A Pálinka Nemzeti Tanács (PNT) közleménye szerint a legjobb pálinka díját a Tolna megyei Brill Pálinkaház Jázmin szőlő pálinkája nyerte el.

Magyarország legjobb 10 ezer palack feletti pálinkája 2018-ban a Bolyhos Ágyas szilvapálinkája.

A legeredményesebb pálinkafőzde díját idén három főzdének ítélték oda, az első helyezett az 1 Csepp Pálinka, a második a Brill Pálinkaház, a harmadik a Zimek Pálinka Manufaktúra lett. A versenyben 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést is kiosztottak.

Az országkóstolón díjazott, kimagasló minőségű párlatokat a Pálinkakiválóságok könyvében is közreadják. A kiadvány ötödször készül el az agrárminisztérium gondozásában, hogy a pálinkákat és a termelőket megismertesse a fogyasztókkal. A tavaly létrehozott pálinka weboldalon (palinka.gov.hu) számos, a témával kapcsolatos információ mellett a Pálinkakiválóságok könyve is hozzáférhető lesz elektronikus formában – áll a szaktárca közleményében.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik