Otthon készült

Ez lett 2020-ban az év cukormentes házi tortája

35 nevezés érkezett, közülük hat került a döntőbe.

A Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyét idén a székesfehérvári Szántó Éva nyerte meg fűszeres sütőtökös ricotta torta alkotásával, írja weboldalán az Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

Az alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyére rekordszámú, 35 nevezés érkezett, melyek közül a zsűri szeptemberi előválogatása alapján 6 versenyző jutott tovább. A döntősök október 17-én Budapesten, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének székházában mutatták be kreációikat.

A legnépszerűbb alapanyagok idén a málna, a szilva, az őszibarack, a sütőtök és a pisztácia voltak, de akadtak finomságok, melyek elkészítéséhez olyan különleges alkotóelemeket használtak fel a hobbicukrászok, mint az avokádó, a rózsavíz, a bazsalikom és a menta.

A győztes édesség nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát- és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető.

A fűszeres sütőtökös ricotta torta a gyömbér, a sütőtök, a narancs, a ricottás krém és a zabpehely ízharmóniájával érdemelte ki a zsűritagok elismerését. A győztes sütemény kedvező tápérték-adatai: szeletenként 13,5 g szénhidrát és 220 kcal energia.

Kiemelt képünkön a győztes torta. Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Habfelhő borítja az ország cukormentes tortáját
A Három kívánság nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik