Otthon készült

Honlapot kapott egy különleges alföldi torta

Juhász cukrászda békés
Juhász cukrászda békés
Az ínyencségből befolyt bevétel egy része jótékony célokat szolgál.

Békés városában tavaly rendezték meg először a “Békés Tortája” tortakészítő verseny. A nyertes sütemény egy évig viseli a címet. A város cukrászmesterei megsütik, és folyamatosan a kínálatukban tartják az édességet, melynek megvásárlása karitatív célokat is támogat.

Elindult a Békés tortája program hivatalos honlapja. A bekestortaja.hu oldalon az érdeklődők részletesen olvashatnak az először tavaly tavasszal meghirdetett tortakészítő versenyről, annak hátteréről, az aktuális hírekről, fejleményekről

– írta Facebook bejegyzésében Polgár Zoltán, a város alpolgármestere.

Kapcsolódó
Tortát neveztek el a Tenkes kapitányáról
A finomság olyan elegáns és egyszerű, mint Zenthe Ferenc is volt.

A győztes Bánhidai diótorta októbertől kapható a békési cukrászdákban szelet vagy egész torta formájában. Az ínyencségből befolyt bevétel egy része jótékony célokat szolgál, hiszen minden eladott Békés Tortája szelet árából 50 forintot kap az „ESÉLY” Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület.

Aki vásárol a tortából, nyereménykártyát kap, amivel regisztrálhat a játékra, amelyen egy 100 ezer forintos utazási utalványt lehet nyerni

– közölte az alpolgármester.

Eddig több mint 2000 szelet fogyott Békés tortájából, és több mint félezren már regisztráltak is a nyereményjátékra. Érdekesség, hogy nem csak a városból és a környékéről, hanem az ország távolabbi tájairól, például Pécsről vagy Budapestről is regisztráltak.

Kapcsolódó
Nem csak az országnak, a Hegyhátnak is van már tortája
A győztes a Tavaszi zsongás fantázianevű finomság lett.
Olvasói sztorik