Húsvéti ínyenc falat a pácolt tojás

Igazi ínyencség, ami húsvétkor is nagy tetszést arat.
Kapcsolódó cikkek

Közeledik húsvét, és ilyenkor azon gondolkozunk, milyen újdonságokat próbáljunk ki a már bevett fogások mellett. A főszerepbe egyértelműen a tojás kerül, főzve és festve-hímezve egyaránt.

A németek köztudottan igazi ínyencek a húsvéti fogásokat illetően, érdemes ellesni tőlük ennek az ínyenc tojásnak a receptjét is. Így elkészítve még azok is megeszik majd a húsvétra feltálalt tojást, akik egyébként nem különösebben vannak oda a főtt tojás receptváltozataiért. Saját tapasztalat, hogy a gyerekek is lelkesen bontogatják és falatozzák a sós pácléből elővarázsolt tojásokat.

“Soleier”: ecetes-sós lében pácolt tojás

Flickr/Chironius – Soleier

Hozzávalók:

Elkészítése:

A németek kiveszik a félbevágott tojás sárgáját, a fehérjét meglocsolják pici balzsamecettel, olívaolajjal, és tesznek rá leheletnyi mustárt is, majd visszateszik a fehérjecsónakba a sárgáját, úgy fogyasztják. De a mi piros aranyunkkal is isteni lesz.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó
Ez a tojásos falat a mennyei reggelik királya
Ünnepivé varázsolja a reggelit az Egg Benedict.