Otthon készült

Ez a bükki füvesember allergia elleni gyógynövényes kúrája

Bár a hűvös, esős idő miatt picit megcsúszott a virágzás és a tavasz, abban biztosak lehetünk, hogy az allergiaszezon idén sem marad el. Gyuri bácsi gyógynövényteáival azonban ez azt időszakot is könnyebben átvészelhetjük.

Ahhoz, hogy immunrendszerünket megfelelően támogassuk, és ezzel könnyebben át tudjuk vészelni az allergiaszezont, fontos, hogy már hónapokkal előre készüljünk. Nem vagyunk elkésve akkor sem, ha a tavaszi virágzás okoz gondot, és csak most vágnánk bele a kúrába, a lényeg, hogy tartsuk be a lépéseket és legyünk türelmesek, kitartóak, hiszen a bükki füvesember alkotta kúra csak akkor hozza meg a kívánt végeredményt, ha az allergia elleni gyógyteakeveréket legalább egy éven át minden nap fogyasztjuk.

Ne felejtsük el, hogy az allergia oka az immunrendszer túlérzékenysége. A felborult egyensúly helyreállítása nem egyszerű, sok tényezős és időbe telik, de nem reménytelen vállalkozás.

Miből áll Gyuri bácsi allergia elleni gyógynövényes kúrája?

Első lépésben segítenünk kell saját szervezetünknek a védekezésben. Egy tavaszi tisztítókúrával érdemes minden lerakódott káros anyagtól megtisztítani a szervezetünket. Aki ismeri Gyuri bácsit, az tudja, hogy nála – ahogy a természetgyógyászoknál általában -, minden kezelés a tisztítással kezdődik. A tisztítókúrát végezhetjük csalánnal, amely az egyik legkiválóbb gyógynövényünk: sok vasat és C-vitamint tartalmaz. Napi egy csészével kell inni belőle éhgyomorra, maximum hat hétig.

Kapcsolódó
Tavaszi tisztítókúra: ezeket a gyógynövényeket ajánlja a bükki füvesember
Szabó Gyuri bácsi szerint amikor tisztítókúrát tartunk, semmi mást nem csinálunk, mint a természetet utánozzuk.

Második lépésként turbózzuk fel az immunrendszerünket. Ennek a mostani járványos időszakban duplán is hasznát vesszük. Mivel támogathatjuk a védekezőképességünket?  Például a legjobb természetes C-vitaminforrással, a csipkebogyóval, amiért ősszel elég kisétálni a mezőre. Drogériákban is kapható felezett csipkebogyó, ebből egy marékkal áztassunk hideg vagy langyos vízben legalább négy-öt órán át, majd szűrés után kortyolgassuk. Emellett természetes C-vitamin forrás a piros bogyósok levele (málna, szeder, feketeribizli) ezeket is lehet késő tavasszal vagy kora nyáron frissen szedni, és ugyanúgy, mint a csipkebogyót langyos vizes áztatás után fogyasztani.

Harmadik lépés: itt kezdődik az igazi harc az allergia ellen. A leghatékonyabb allergiaellenes gyógynövények a lándzsás útifű, a mezei kakukkfű, a fürtös menta. Ezen gyógynövények együttes ereje található meg Gyuri bácsi Lándzsás útifüves teakeverékében (Allergia tea), mely kifejezetten ajánlott a pollenallergiában szenvedőknek, bár Gyuri bácsi ennél sokkal szigorúbban fogalmaz:

allergiásoknak nem ajánlott, hanem minden nap kötelező volna meginni belőle egy csészével, hogy hasson, legalább egy éven át.

Meg kell jegyezni, hogy ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a teát, akkor további jó szolgálatot is teszünk, hiszen a keverékben szereplő gyógynövények messze a legjobb természetes vírus- és baktériumölők, légúttisztítók és gyulladáscsökkentők, együtt pedig legyőzhetetlenek – így aztán meglehet, hogy se a szezonális kórokozók, se a nátha nem dönt le majd olyan könnyen minket.

Kapcsolódó
Így fogyhatunk gyógynövényekkel: a bükki füvesember karcsúsító tanácsai
Ki lehetne hitelesebb „személyi edző” Gyuri bácsinál?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik