A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére, olvasható a Facebook-oldalukon.
Idén az Egy a Természettel Nonprofit Kft. támogatásával 2021. évre az Ipartestület meghirdette a Magyarország Tortája verseny alkategóriájaként az Egy a Természettel versenyt is, melynek győztese lesz a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája.
A Magyarország Tortája versenyben érdekesség, hogy idén az eper, a szeder, a mák és a kávé több versenyzőnél is favorit volt, több torta alapízeit ezek képviselték. A magyar gasztronómia jellegzetes alapanyaga, a tejföl több versenytortában szerepet kapott idén. Megjelentek olyan izgalmas zöldségek is, mint a rebarbara, a cékla vagy a paprika.
Az Egy a Természettel versenyben fel kellett használni az alábbi öt alapanyagból legalább egyet: áfonya, gesztenye, csipkebogyó, mogyoró, bodza.
Mindkét zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, de megszületett a döntés, íme a döntőbe jutott torták.
Magyarország Tortája verseny:
- Arany Ribiszke – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
- Napraforgó – Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda, Budapest)
- Lúdas Matyi – Karácsonyi Péter (Pierre Cukrászda, Nagybajcs)
- Szabacsi Rubató – Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós)
- Őszi Pitymallat – a Nándori Cukrászda csapata (Nándori Cukrászda, Budapest)
Egy a Természettel verseny:
- Nimród – Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)
- Kikelet – Póti Éva és Rubint Regina (G&D Kézműves Cukrászda, Somoskőújfalu)
- Hunyadi Huszár História – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
- Csodaszarvas – Alena Garannikova (Cake and More by Garannikova, Budapest)
- Erdei Kisvasút – Sulyok Ágoston (Mészáros Cukrászda, Szombathely)
A tortákról készült fotókat az alábbi bejegyzésben tekintheted meg.