Otthon készült

Szezonális termékek és nyárváró piknik a Közért+ online piacán

pixabay
pixabay
2021 tavaszán indult el Magyarország legújabb online termelői piaca, a Közért+. A Digitális Termelői Piac program keretében megvalósult kozertplusz.hu közvetlenül minőségbiztosított termékekkel köti össze a mezőgazdasági termelőket és kézműveseket a fogyasztókkal.

Néhány hónapos működésük tapasztalatai azt mutatják, hogy a vállalkozás sikerre ítéltetett. Mindez azért sem meglepő, mert manapság az Európai Unió országaiban egyre fontosabb helyet foglalnak el a rövid ellátási láncok, melyek a termelőktől egyenesen a fogyasztókig juttatják el a megrendelt árut.

A Közért+ egyebek mellett azért is visz új színt az online termelői piacra, mert a termelőnek nem kell digitalizációval, logisztikával és marketinggel foglalkoznia, ezt megoldjuk helyette. A vevő pedig megkímélheti magát a cipekedés terhétől és a szállítási költségektől, hiszen 15 ezer forint felett ingyenesen kiszállítjuk a megrendelt árut

– említette Tordai Péter, üzletágvezető.

A spárgának javában tart a szezonja

A Közért+ arra törekszik, hogy elsősorban a magyar termelők kínálatából válogathassanak a vásárlók. Nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy minél kisebb készleteket tartsanak raktáron és a friss árut közvetlenül a termelőtől szállítsák a vevőkhöz.

A náluk regisztrált termelők többsége csak a rendelés leadását követően takarítja be az árut, ezzel is biztosítva a frissességet, környezetvédelmi elkötelezettségük okán pedig környezetbarát csomagolásban szállítják házhoz az árut.

Az általunk kínált zöldségek és gyümölcsök nem a logisztikai központokban érnek be, hanem a vásárlás után szüretelik a termelők, majd így kerül a vevők asztalára a sok-sok szezonális magyar termék

– fűzte hozzá a szakember.

Már a magyar szamóca is megtalálható a cég kínálatában

Szezonalitásban az évszakok függvényében nincs hiány. Áprilisban például többek között a medvehagymának és az újhagymának volt a szezonja, május első heteiben pedig megjelent a spárga, a zöldborsó és a magyar szamóca is a Közért+ termelői kínálatában. Hamarosan várható a cseresznye, a meggy, a rebarbara és az egres is, melyeket szintén árusítanak majd. A szezonalitáson túl a szortimentben megtalálhatók állandó jelleggel szörpök, lekvárok, húsáruk, háztartási szerek és csokoládé is.

S ha már friss magyar termékek állnak a középpontban, a szezonalitás jegyében a grillezésre is gondolt a társaság.

Többféle csomagot kínálnak a grillezéshez

Friss levegő, zöldellő fű, virágzó fák, madárcsicsergés, egy puha pléd, jó társaság és sok-sok finomság. Mi erre vártunk hónapok óta és most megérkezett. Csapatunk összeállított néhány menetre kész nyárváró piknik csomagot finomabbnál finomabb termékekből a Közért+ piacán, amelyek friss zöldségeket, gyümölcsöket, kézműves söröket is tartalmaznak a teljesség igénye nélkül, így a legszimpatikusabb csomagok kiválasztása után indulhatnak is vásárlóink a szabadba piknikezni

– mondta Tordai Péter.

Mostani akciójuk keretében – május 31-ig, illetve a készlet erejéig – a megrendelt piknik kosár mellé ingyenesen adnak poharakat és tányérokat is.

Szponzorált tartalom

A cikk a Közért+ támogatásával készült.

Kapcsolódó
Egészséges táplálkozással is tehetünk a környezetért
Heti egy húsmentes nap beiktatásával többet teszünk a bolygónkért, mintha elektromos autóval közlekednénk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik