Otthon készült

Mozgó betlehemet készítettek a sopronhorpácsi plébánián

Sopronmedia
Sopronmedia
A betlehem 150 bábuból áll, amiknek egyharmada mozog is.

A sopronhorpácsi plébánián felállított installáció gondolata még 2019-ben fogant meg. Kovács Pál atya szakemberek segítségével közel tíz négyzetméteres betlehemi makettet készített, amiben mozgó alakok is láthatóak. Az egyedülálló betlehem a plébánia épületében tekinthető meg, írja a csodalatosmagyarorszag.hu.

A tíz négyzetméteres terepasztal kétszintű, négy elemből áll. A terepasztalokra először homokot öntöttek, később pedig több rétegben modellezős szóróanyaggal alakították ki a kívánt szín- és térhatást. Az alakok egytől egyig agyagból készültek, mindet Olaszországban készítették és kézzel öltöztették.

Kapcsolódó
Újra megépül Európa legnagyobb templomi betleheme Vörsön
Védettségi igazolvánnyal és maszkban lehet majd látogatni.

A betlehem 150 bábuból áll, amiknek egyharmada mozog is, ezeket áram hajtja.

A látogató előtt két helyszín tárul fel. Az első a pásztorok mezeje. A csillagos éjszakában az angyal meghirdeti a nyájukat őrző pásztoroknak az Örömhírt. A második helyszín Betlehem városa. A Szent Családot egy barlangban helyezték el, ahol egy kék fény jelzi az éjszaka hangulatát.

A részletgazdag installációban számtalan apró részlet megfigyelhető.

A mozgó betlehem február 2-áig tekinthető meg minden nap 13 és 19 óra között.

Kapcsolódó
Élő állatok színesítik a porvai betlehemet
A porvai betlehem attól is különleges, hogy egy falubeli gazdától élő állatokat vittek bele: szamarat, bárányt, pónilovat és kecskét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik