Virágzó vidékünk

Újra megépül Európa legnagyobb templomi betleheme Vörsön

mti/varga györgy
mti/varga györgy
Védettségi igazolvánnyal és maszkban lehet majd látogatni.

A napokban elkezdik építeni Európa legnagyobb templomi betlehemét. A 60 négyezetméteres vörsi karácsonyi életkép november 28-tól január 23-ig várja a látogatókat. Az érdeklődés óriási, a csoportok sorra foglalják az időpontokat, írta a Like Balaton.

Kapcsolódó
Egész évben karácsonyi Betlehemmel várja a látogatókat az olasz kisváros katedrálisa
Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ebben a katedrálisban egész évben karácsonyi hangulat van.

1948 óta hagyomány, hogy a műemléki védelem alatt álló, 1720-ban épült Szent Márton Templomban felállítják Európa legnagyobb templomon belüli betlehemét. 2020-ban, a pandémia miatt a Vörsi Betlehem adventi programjai elmaradtak, csak a hívek látogathatták a betlehemet karácsonykor.

A faanyagok, tuják, fenyőágak, bogyók és mohák gyűjtését már megkezdték. November 18-án kezdődik a betlehem építése, melyen általában 10 fő dolgozik, de sokan beugranak pár órára segíteni.

November 28-án nyit a vörsi betlehem és január 23-ig az előírásoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal és maszkban lehet majd látogatni. Kézfertőtlenítőt is kihelyezünk, a belépést és a benti sétát pedig egyirányúsítjuk

– mondta a portálnak Deák Tamás, Vörs polgármestere.

A belépésre várakozókat a Szent Márton Templom mellett adventi udvar várja forró italokkal és meleg ételekkel, de látogatható a Tűzoltó Múzeum és a Tájház, valamint a modern, kültéri betlehem is.

A négy adventi vasárnapon szentmisét tartanak, amely után a helyiek betlehemi pásztorjátékot mutatnak be.

Volt olyan év, hogy közel 30 ezer látogatót fogadott a kis Somogy megyei falu, idén nagyjából 10 ezer turistára számítanak.

Kapcsolódó
Másfél tonna csokiból készült el a betlehemi fantáziaváros
Olaszország emblematikus épületei és híres személyei jelennek meg a remekműben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik