Mozaik

Másfél tonna csokiból készült el a betlehemi fantáziaváros

Olaszország emblematikus épületei és híres személyei jelennek meg a remekműben.

Több mint 50 négyzetméteres betlehemet készített 1,4 tonna csokoládéból egy cukrászcsapat az andalúz Rute városában – írta az MTI.

A csokoládé betlehem valójában egy fantázia város, amely idén Olaszország olyan emblematikus épületeiből áll mint például a firenzei Palacio Vecchio, a római Colosseum vagy a pisai ferde torony.

spanyol4

A csokiból készült utcákon zajlik a mindennapi élet, boltokkal, árusokkal, járókelőkkel. A szent család marcipánfigurái mellett számos történelmi személyiség is megjelenik. Például Leonardo Da Vinci, amint épp a Mona Lisát festi, vagy  Julius Caesar és Kleopátra és a Vatikán előtt Ferenc pápa is.

spanyol3

Az édes látványosságon hét cukrászmester dolgozott négy hónapon keresztül precíz részletességgel kidolgozva az épületek legkisebb díszítéseit is. A rutei Galleros Artesanos nevű édességipari vállalkozás 16 éve mutatta be az első ehető betlehemet, azóta minden évben elkészíti, egyre nagyobb méretben, mindig más tematikát kitalálva.

spanyol5pasteleriacom

A csokoládé betlehemet január 5-ig állítják ki Rutében, utána beolvasztják, és a csokit szétosztják a kistérségben található iskolák diákjai között.

Fotók: pasteleria.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik