Mozaik

Teljes pompájában ragyog a betlehemi jászol és az ország karácsonyfája

A fa 2017. január 6-ig, vízkereszt napjáig áll majd a Kossuth téren.

Pénteeken befejeződött a fővárosi Kossuth téren az ország karácsonyfájának feldíszítése – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szakemberek befejezték a 23 méter magas ezüstfenyő feldíszítését a Kossuth téren, és elkészült a betlehemi jászol is. Az ország karácsonyfáját 2400 folyóméter ledes fényfüzérben összesen 33 600 színes izzó ékesíti és szánkókból formázott kordon veszi körül.

Fotó: MTI - Lakatos Péter
Fotó: MTI – Lakatos Péter

A fa január 6-ig, vízkereszt napjáig áll majd a téren, lebontását követően pedig a faanyagot – tűzifaként – rászoruló tűzoltócsaládoknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala, amely a szánkókat is jótékonysági célra szánja.

Az ország karácsonyfáját a Kossuth téren múlt héten pénteken állították fel, díszítése pedig hétfőn kezdődött.

Fotó: MTI - Lakatos Péter
Fotó: MTI – Lakatos Péter

A 23 méter magas, 50 centiméter törzsvastagságú ezüstfenyő a Fejér megyei Sárszentmihályról érkezett az Országház elé. Nyugdíjas felajánlója 36 évvel ezelőtt, lánya születésekor ültette. Tavaly, a saját kertjéből karácsonyfát felajánló dabasi család kezdeményezését követően gondolt arra, hogy az udvarán álló, mérete miatt veszélyessé vált fenyőfa méltó dísze lehet a Kossuth térnek.

Címfotó: MTI – Lakatos Péter

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik