Otthon készült

Kincset ér télen a házi készítésű ételízesítő

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

A Sokszínű vidék Facebook csoportban tette közzé házilag készített ételízesítőjének receptjét György Emília, amely olyan nagy sikert aratott, hogy megérdemli a szélesebb nyilvánosságot, ezért elkészítését megismerhetik olvasóink is.

Kapcsolódó
Elképesztően jó ízvilág 4 összetevőből - Igazi vitaminbomba
Pirítósra „hangszerelt” fokhagymás, sörélesztő pelyhes diókrém.

Amit első olvasatra megállapítottunk: egyszerűen és gyorsan elkészíthető, kincset ér télen a konyhában.

Házi ételízesítő receptje

Hozzávalók

  • 3 kg sárgarépa
  • 1 kg petrezselyemgyökér
  • 50 dkg zeller
  • 1 kg karalábé
  • 1 kg kimagozott édespaprika
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg zöldpetrezselyem-zellerlevél
  • Minden 1 kg zöldséghez 20 dkg darabos só.

Elkészítése

  • A zöldségeket megpucoljuk és húsdarálón ledaráljuk.
  • Egy nagyobb tálban rátesszük a sót és jól összekeverjük, másnapig állni hagyjuk.
  • Másnap újra összekeverjük és befőttes üvegekbe rakjuk.
  • Lezárjuk az üvegeket és kamrába vagy végleges helyére tesszük.

Ebből az adagból 12 db hét deciliteres üveggel lesz.

Kapcsolódó
Verhetetlenek a saját készítésű ételízesítők, fűszerezzünk ezekkel
Így készíthetünk fokhagyma- és gombaport, fűszersókat csirkéhez, libához vagy éppen sült krumplihoz..

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.