Otthon készült

Hímzések, amik bámulatos csavarral teremtik újra a természet szépségét

rosa-andreeva
rosa-andreeva
Az alkotások a természet törékenységére és egyediségére hívják fel a figyelmet.

Fonallal tűzdelt apró világok elevenednek meg Rosa Andreeva moszkvai művész különös hímzéseiben. A 16. századig visszanyúló technikákat használva különféle anyagokat és varrási módszereket kombinál, hogy sűrű, háromdimenziós érzetet keltsen alkotásaiban. A repedt selyemteáscsészékben virágok nyílnak, a selyemszálak finom pókhálót alkotnak, és kíváncsi szőtt lények pedig érdeklődve nézik furcsa környezetüket. Valóban mesésé világ.

Számomra mindig is a természet volt a fő inspiráció. Innen merítem minden ötletemet. Nem dolgozom sablonokkal, mert az egyedit szeretem. Kezdetben régi darabokról készítettem másolatokat, de a festőstúdiós tanulmányaimnak köszönhetően ma már saját darabokat készítek, minden hímzésem saját kreativitásom szüleménye.

– meséli közösségi oldalán Andreeva.

Varázslatos miniatűr jelenetekbe vezeti be a nézőt, amelyek tele vannak textúrákkal és megtestesítik a Föld lényegét. Amit a műveiben szeretne kifejezni, az a természet törékenysége és egyedisége.

Ha a hímzésem segít abban, hogy valaki a virágot a csészébe teszi, vagy békét, harmóniát csempészek az életébe a munkáimmal, akkor már megérte alkotnom.

Andreevát az Instagramon  lehet követni, ahol legújabb munkáit, további képeit és gyönyörű alkotásait láthatjuk.

rosa-andreeva

rosa-andreeva

rosa-andreeva

rosa-andreeva

rosa-andreeva

rosa-andreeva

rosa-andreeva

rosa-andreeva

rosa-andreeva

Kapcsolódó
Egy genetikus, aki mindent újrahasznosít, és csodás faliszőnyegeket készít
Bámulatos 3D-s faliszőnyegeket alkot, melyeknek minden darabját a természet és az utazás inspirálta.
Olvasói sztorik