Otthon készült vasárnapi ebéd

Tegyük egy kockába a természet ízeit, és készítsük el a legjobb ételízesítőt

Az egészséges és ízletes étel titka a tápláló belevaló.

Ha adalékanyagok nélkül szeretnénk zöldségelni, ízesíteni ételeinket, akkor mutatunk egy egyszerűen elkészíthető módszert. Kiválóan alkalmas levesek, szaftos ételek készítésénél. A hozzávalók vásárlásakor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy akár eg vasárnapi ebédnél a legjobb minőségű házi zöldségleves eléréséhez a legjobb a regionális, helyi termékek használata. Így nem csak finom, de tápláló is lesz az ebéd.

Hozzávalók

  • 3 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 2 paszternák
  • 2 gyökér petrezselyem
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fehérrépa zöldje
  • 1/2 zeller és levelei
  • 1 kurkuma ( opcionális )
  • egy marék petrezselyem
  • napraforgóolaj
  • 80 gramm sót

Elkészítés

A hozzávalókat megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőben állandó keverés mellett az olajon addig pirítjuk, amíg a zöldségek levet engednek. Ezt követően lefedjük, és 8-10 percig pároljuk, majd egy tálba öntve a só hozzáadásával turmixoljuk. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, elsimítjuk, majd egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Másnap szeleteljük, majd a kis ételízesítő kockákat alufóliába vagy folpackba csomagoljuk, és felhasználásig visszahelyezzük a fagyasztóba.

Kapcsolódó
Így készül a sörben sült kemencés csülök Tihanyban
Gasztroutazás a vidék és a nagymamák ízeihez.
Olvasói sztorik