Idén a minőségi bejglik ára általában 3000 forinttól indul, és nagyjából 4500-5000 forint körül áll meg, írta a Világgazdaság.
A lapnak nyilatkozó Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke elmondta:
noha biztosan megjelennek majd a piacon idén is az ipari termékek, amelyek jóval olcsóbbak lesznek, mint a cukrászdai bejglik, de általában a minőségük is lényegesen silányabb, a többségük valójában csak „bejglire hasonlító” termék.
Az ár alakulásában döntő, hogy ki mennyiért kapja a szolgáltatójától az energiát, ráadásul az alapanyagárak is a duplájukra emelkedtek,
A jelentősen megnövekedett költségek miatt sajnos a többségnek drasztikusabban kell idén emelni az árakon, ha továbbra is minőségi termékeket és hagyományos technológiával készített bejgliket szeretnének kínálni a vendégeknek
– hangsúlyozta a szakember.
Aki úgy dönt, maga sütné meg az ünnepi finomságot, annak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A tölteléknek való dió például 20 százalékkal többe kerül, mint tavaly, a tésztához és a töltelékhez szükséges vajra vagy margarin ára pedig majdhogynem a duplájára nőtt egy esztendő alatt.