Otthon készült

Megmenekülhet a mosonmagyaróvári pékség, tovább sülhet a Kránicz-kenyér

Google
Google
A pékség egyeztetésbe kezdett a gázszolgáltatóval, és ha kedvezően alakulnak a tárgyalások, tovább üzemelhet a vállalkozás.

A vendéglátást érintő nehézségek – megemelkedett rezsiárak és a dráguló anyagköltség – miatt sajnos egyre gyakrabban kell beszámolni nagy múlttal rendelkező pékségek, éttermek, cukrászdák bezárásáról.

A mosonmagyaróvári Kránicz pékség kultikus és népszerű hely, a Kránicz-kenyér pedig fogalom a városban. Mint a Sokszínű vidék megírta, az 1981 óta működő családi vállalkozás napokkal ezelőtt arról tájékoztatta vásárlóit a Facebookon, hogy a gazdasági nehézségek, az elszabadult energiaárak miatt bezárnak.

Az 2023-as év azonban jó hírrel indult a mosonmagyaróvári vásárlók számára: a pékség tárgyalásokat folytat a gázszolgáltatóval, és egyelőre kedvezően alakul a helyzet. Ha sikerül megegyezniük, továbbra is üzemel a Kráncz Pékség és Cukrászüzem.

Tisztelt Vásárlóink! Üzletünk nyitva tart! A gázszolgáltatóval folyamatos egyeztetés folyik, amennyiben meg tudunk egyezni, üzletünk továbbra is működik

– írta a közösségi oldalán a pékség tulajdonosa.

Kapcsolódó
Bezár a Nyugat-Dunántúl kultikus csárdája
A rezsiválság nem kímélte a 26 éve nyitva tartó vendéglátó egységet.
Olvasói sztorik